Zna se čija je odgovornost, nije Luka bežao...

Izvor: B92, 01.Jun.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zna se čija je odgovornost, nije Luka bežao..."

Beograd -- Slučaj smrti Luke Jovanovića na Brankovom mostu je ponovo u žiži javnosti posle izjave prvoosumnjičenog Marka Milićeva.

On je pred Apelacionim sudom rekao da smrt Jovanovića nije bila samo proizvod njegovog propusta, već da je i nastradali mladić kriv za to pošto je pokvareni automobil gurao preko mosta s prijateljima bez ikakve signalizacije.

”Stalno se ovo preživljava i nikako da se stavi tačka na slučaj. Kad sam to čuo... Pa, ne oseća se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čovek dobro, s tim što je totalna neistina ono što je rekao. Na snimku se vidi da su sva četiri migavca bila uključena, što znači da sve te informacije padaju u vodu. Odgovornost se zna čija je, nije Luka bežao, već neko drugi”, rekao je Jovanović.

Milićev (36) je prošle godine osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao s mesta udesa i iz države.

“Naš apel nije bio da se sve ovako reši, već da ljudi koji učestvuju u ovakvim nesrećama da stanu i da pomognu. Sad se dokazuje kako je Luka ostao sa prijateljima i da je to bio dovoljan razlog da Milićev ne odgovara za bežanje”, dodaje Jovanović.

Skoro dve godine od tragedije i dalje se ne zna šta je sa automobilom marke mini kantrimen, kojim je Milićev udario Luku.

“Nisam dobio informacije da je nađen automobil, ne znam ni da li se traži. Pretpostavlja se da je isečen na delove, ali, kako da vam kažem, s jedne strane se uzima olakšavajuća okolnost za vinovnika nesreće, a s druge strane kada kaže da zna ko je vlasnik automobila i da je mnogo moćan, to mu se ne uzima kao otežavajuća okolnost. Neko zna čiji je taj automobil, na nama je da se borimo da se to sazna”, istakao je Jovanović.

Milićev je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a optužnicom se tereti da je kobne noći u pijanom stanju vozio neprilagođenom brzinom i nakon incidenta nije stao da vidi šta se dogodilo.

Kompletan razgovor pogledajte na prva.rs.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.