Zminjak - jedino mačvansko selo koje ima sportsku salu

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zminjak - jedino mačvansko selo koje ima sportsku salu

Zminjak je jedino selo u Mačvi koje ima balon salu. Objekat je izgrađen novcem od poreza na imovinu, pored Osnovne škole "Jovan Cvijić" koja je obeležila 177 godina postojanja.
Na referendumu pre godinu dana, meštani Zminjaka i Skrađana odlučili su da se novac od poreza na imovinu koji se vaća u mesnu zajednicu, utroši na izgradnju balon sale. Umesto u učionci, časove fizičkog đaci će konačno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imati u odgovarajućem prostoru. "Do sad smo igrali na terenu, na centru Zminjaka, a ovde je baš ekstra, možemo i zimi. Mi smo zimi i leti časove provodili u učionici, i većim delom smo razgovarali sa nastavnikom. Vrlo sam srećna i ponosna što i ponosna na svoje selo šmo uradili ovu balon salu. Ona nam omogućava da i neke druge aktivnosti radimo, koje u učionici nismo mogli", kažu učenici.
U rekonstrukciju seoske osnovne školu koju pohađa oko tri stotine učenike, ulagalao se i prethodnih godina.
"Želim da naglasim da je ovo četvrta investicija za četiri godine. Škola koje je osnovana davne 1841. godine do sada nije imala fiskulturnu salu. Ono što je dobro za našu školu je da je broj dece konstantan", kaže Vladimir Simović, direktor OŠ "Jovan Cvijić".
"Ima dece, nadam se će da će ovaj primeri doprineti poboljšanju života u selu", kaže Dragan Stanković, predsednik MZ Zminjak Skrađani.
U izgradnju balon sale od 700 kvadratnih metara, koju će pored đaka koristiti i sportisti i rekreativci, utrošeno je oko devet miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šabačka sela grade balon sale

Izvor: Beta OMS, 23.Nov.2018, 11:52

Juče je svečano otvorena balon sala u Zminjaku, selu nadomak Šapca, čija je izgradnja finansirana novcem od poreza na imovinu koji je prikupljen u Zminjaku i Skradjanima.Izgradnja balon sale za Osnovnu školu "Jovan Cvijić" bio je projekat koji su meštani izglasali u decembru prošle godine kada...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.