Izvor: Blic, 05.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmija duga pet metara snimljena u BiH /video/

Dva mladića slučajno su video kamerom snimila zmiju dugu oko pet metara pored reke Mala Usora kod Teslića.

Kako je preneo "Jutarnji list", Siniša (17) i Milan (15) Nedić iz naselja Đulići u Tesliću, ogromnu zmiju snimili su svojim mobilnim telefonima i snimak postavili na Jutjub".

Gledaoci snimka smatraju da je zmija dugačka oko pet metra. Mladići su izjavili da zmija nije pokazivala znakove agresije i da su pokušali da je uhvate, ali je ona uspela da pobegne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Hteli smo da uhvatimo zmiju, pa smo posekli drvo na kojem je bila", rekao je Siniša. "Ali, rašlje koje smo pripremili za hvatanje su bile prevelike, pa se zmija izmigoljila i pobegla u ogromnu rupu u zemlji".

Zoolog u Muzeju Republike Srpske Branislav Gašić izjavio je za agenciju Srna da je teško odrediti vrstu ove zmije na osnovu snimka, ali je ocenio da se radi o krupnom primerku smuka.

"Ono što sa sigurnošću može da se kaže je da drugih zmija, čija dužina prelazi dva metra, nema, ne samo kod nas, nego ni u celoj Evropi, pa i šire. Zmije koje prelaze četiri metra dužine isključivo su sutropske i tropske vrste, pa nije verovatno da bi se mogle prilagoditi i preživeti zimske uslove u našim krajevima, posebno ne pojedinačni primerci. Takva mogućnost je krajnje neverovatna", rekao je Gašić.

Stanovnici teslićkog kraja nagađaju da je moguće da je ogromna zmija stigla u vreme rata, sa pripadnicima međunarodnih vojnih snaga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.