Zmija OPET PROVOCIRA Srbe: Korekcija granica može, podela ne

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2018, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmija OPET PROVOCIRA Srbe: Korekcija granica može, podela ne

Nema obraza

Tzv. predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači ponovio je danas za AP da je otvoren za raspravu o "korekciji granica" sa Srbijom, ali ne za razmenu teritorija.

Pročitajte i:

Tači je izjavio da je za njega takva podela "neprihvatljiva", ali da bi "Preševska dolina trebalo da postane deo Kosova bez obzira na to".

- To što Srbija traži podelu Kosova neće biti uspešno. To je neprihvatljivo - tvrdi Tači.

Navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da je Tači kazao da neće biti "podele, već korekcije granica", sa mogućim uključivanjem Preševske doline u okvire lažne države Kosovo.

AP navodi da se Tači nije izjasnio da li bi ona bila "razmenjena za severnu Mitrovicu".

Navodi se da je Tači tokom intervjua bio odlučan u tvrdnji da će pregovori sa Beogradom, pod vođstvom EU i uz podrobno praćenje iz SAD, "uskoro za rezultat imati međusobno priznanje dve strane".

- Ukoliko korekcija granice Kosova i Srbije i konačni sporazum o međusobnom priznanju bude postignuti, ukoliko je takav sporazum bilateralan i uravnotežen, što znači da je vin-vin za obe strane, onda protiv toga niko ne bi bio protiv - tvrdi Tači.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.