Zlatna svadba

Izvor: RTS, 13.Nov.2013, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna svadba

Vera i Jovan Filipović u braku su već 50 godina. Venčali su se samo 15 dana posle prvog susreta i sve što imaju zajedno su stekli. Za svoju porodicu i prijatelje organizovali su i zlatnu svadbu, a za dug bračni staž najvažniju su, kako kažu, tolerancija i poštovanje.

Iako su se samo dva puta videli pre venčanja, Vera i Jovan žive zajedno već 50 godina. Za svoju porodicu i prijatelje, organizovali su i zlatniu svadbu.

"Ljubav sve prašta i sve pobeđuje", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaže bračni par Filipović iz Šapca.

Svakoga jutra, Jovan Filipović, sa pijace donese potrebne namirnice za porodični ručak, skuva kafu i odnese je supruzi u dnevni boravak. Dok je piju, zajedno planiraju i raspoređuju dnevne obaveze.

"Meni ništa nije teško po kući raditi, ja joj pomognem i prozore i zavese i prebrišem kad ona nije kući. Ljubav, samo ljubav pobeđuje, sloga i pažnja prema osobi sa kojom živiš", kaže Jovan.

Venčali su se samo 15 dana posle prvog susreta. Jovan je tada imao 21 godinu, a Vera tek 18.

"Osvojio me je sa sa njegovim šarmom, bio je fer, bio je korektan, videla sam oči, oči su pobedile. Jedno drugo treba poštovati, ceniti, voleti, dogovarati se, dogovor kuću gradi", kaže Vera.

Sve što imaju, Filipovići su zajedno stekli. Posle pola veka, pred ćerkom Biljanom Miletić obnovili su zavete.

"Naučili su me životu, a ja, podučena i naučena njihovim iskustvom, prenela sam to na svoju porodicu, decu i unuke", kaže Biljana.

Jovan zna nekoliko zanata i voli da pomaže drugima. Za nesebičnu pomoć prilikom ublažavanja posledica zemljotresa u Kraljevu, dobio je zahvalnicu.

"Mogu samo da kažem, da se moj komšija bavi humanitarnim radom, pomaže svojim drugarima, penzionerima, radi sve besplatno. To sve govori koliko je plemenit i dobar čovek", kaže Violeta Prodanović, komšinica.

Filipovići kažu da vremenu odoleva samo ljubav i da je njihova sa godinama sve veća i jača. Sve vole da planiraju, i zato su svojoj porodici i prijateljima, posle zlatne, obećali da će organizovati i dijamantsku svadbu.

rts.sabac@rts.rs

+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.