Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2020, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna pravila da se tjestenina ne lijepi

Kod pripreme tjestenine veoma je važno da se kuva na pravoj temperaturi. Tako je jedno od najvažnijih pravila da voda mora prokuvati jer bez mjehurića ne možemo dobiti ukusnu pastu ili špagete.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zlatna pravila za savršenu testeninu: Samo ovako vam se neće lepiti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2020, 17:23

Pun pogodak!..Kod pripreme testenine veoma je važno da se kuva na pravoj temperaturi. Tako je jedno od najvažnijih pravila da voda mora prokuvati jer bez mehurića ne možemo dobiti ukusnu pastu ili špagete...Voda mora da provri..Razlog tome leži u skrobu koji testenina otpušta u prvih nekoliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.