Zlatiborska gondola dobija struju

Izvor: Mondo, 13.Nov.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatiborska gondola dobija struju

Radovi na priključivanju Gold gondole Zlatibor na distributivni sistem električne energije započeli su na trafostanici na Zlatiboru, nakon što je Opština Čajetina izdala neophodne dozvole.

Foto: MONDO/Predrag Vujić Ilustracija

Desetokilovoltni elektroenergetski kabl biće položen u dužini od 11.850 metara, od trafostanice na Zlatiboru do međustanice na kojoj će biti smešten glavni napojni centar za zlatiborsku panoramsku gondolu. Novi kablovod finansira Opština >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Čajetina, a radove izvode Hidromontaža iz Beograda i firma Elkoms, po svim standardima Elektroprivrede Srbije.

Niče gondola na Zlatiboru, počeli radovi

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, koji je obišao radove, izrazio je zadovoljstvo zbog izgradnje novog kablovoda koji, kako je rekao, "neće koristiti samo gondola već je važan i za pojačanje snage za ski centar Tornik". Stamatović je još jednom podsetio na sporost državnih institucija u izdavanju dozvola za preostale faze izgradnje najduže panoramske gondole na svetu.

"Očekujem da će radovi na izgradnji kabolovoda biti završeni u ovoj godini, ukoliko vremenski uslovi dozvole", izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor. Ona je izrazila očekivanje da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uskoro izdati neophodne dozvole za izgradnju početne stanice gondole u centru Zlatibora kao i da će biti rešeni sporni imovinsko pravni odnosi na tom delu trase, čime će se stvoriti uslovi za nastavak radova.

Radovi na izgradnji Gold godnole Zlatibor započeti su 21. septembra 2017. godine na vrhu Tornika. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu ove godine građevinsku dozvolu Opštini Čajetina samo za petu, završnu fazu izgradnje žičare, na vrhu Tornika. Opština Čajetina očekuje neophodne dozvole i za preostale četiri faze.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Počeli radovi na priključivanju Gold gondole Zlatibor na distributivni sistem električne energije

Izvor: Beta, 13.Nov.2017

Radovi na priključivanju Gold gondole Zlatibor na distributivni sistem električne energije započeli su na trafostanici na Zlatiboru, nakon što je Opština Čajetina izdala neophodne dozvole. Desetokilovoltni elektroenergetski kabl biće položen u dužini od 11.850 metara, od trafostanice na Zlatiboru...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.