Život posle požara

Izvor: RTS, 28.Avg.2012, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život posle požara

Iako je selo Gornja Gorevnica pretprpelo ogromnu štetu od vatrene stihije, meštani se vraćaju svakodnevnim poslovima. Ističu da je najvažnije da u požaru niko nije stradao.

U selu Gornja Gorevnica kod Čačka žitelji se, uprkos velikoj šteti, vraćaju svakodnevnim poslovima.

Posle šezdesetočasovne borbe s vatrom, livade i šume pretvorile su se u zgarišta. Žitelji Gornje Gorevnice se pitaju čime hraniti stoku.

"Prvo je bila suša, a sad nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve izgorelo", priča meštanka Nada Čopić.

Sa stadom od stotinak ovaca, Nada, Gordana i Miloš dnevno prepešače po 12 kilometara u potrazi za svežom travom.

"Hrane smo spremili za zimu, ali sad to moramo da dajemo. Ako bude neke pomoći dobro je, ako ne bude, borićemo se", kaže Miloš Samardžić.

Meštani kažu da je najvažnije je da u požaru niko nije stradao, ističu da su zahvalni svima koji su učestvovali u odbrani njihovih kuća i imovine od vatre.

U četiri čačanska i gornjomilanovačka sela požar je opustošio čak 600 hektara livada i šuma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.