Život ili brzina - odlučite sami

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 25.Maj.2011, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život ili brzina - odlučite sami

Predstavnici Auto-moto društva i policije podijelili su letke "Život ili brzina, odlučite sami" učesnicima u saobraćaju u kasindolskoj i Karađorđevoj ulici u Istočnom Sarajevu. Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić najavila je da će vozačioma i sutra od 15.00 do 20.00 časova u ovim ulicama biti dijeljeni leci koji ih upozoravaju da prilagode brzinu uslovima puta.
Prema njenim riječima, do kraja mjeseca ovaj propagandni materijal biće dijeljen učesnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << u saobraćaju i na području Sokoca, Višegrada i Foče.

Ona je podsjetila da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od 23. do 30. maja provodi akciju "Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju", čiji je cilj smanjenje broja posljedica saobraćajnih nezgoda.

Tešićeva je navela da se zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta u prva četiri mjeseca ove godine na području Srpske dogodilo 835 saobraćajnih nezgoda, ili 29,7 odsto od ukupnog broja.

"Neprilagođena brzina jedan je od najopasnijih uzroka s obzirom da takve nezgode najčešće za posljedicu imaju tjelesne povrede koje mogu biti opasne po život", naglasila je Tešićeva.


Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.