Život bez osnovnih uslova

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život bez osnovnih uslova

Od minimalca od 15.000 dinara koji zaradi šivenjem kod privatnika samohrana majka troje dece Marica Ilić ima tek da prehrani decu

LOZNICA - U staroj pomoćnoj zgradi u okolini Loznice, bez osnovnih uslova za život, živi Marica Ilić sa troje dece.

Od minimalca od 15.000 dinara koji zaradi šivenjem kod privatnika ima tek da prehrani decu. Uprkos životu u nehumanim uslovima ova samohrana majka nema pravo na socijalnu pomoć.

Bez obzira na to što nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nikakvu pomoć, Ilići ni od koga ne traže ništa. Skromni su, rade koliko mogu i, kako kažu, maštaju da će jednog dana imati bolje uslove za život.

"Najviše bih želela da imaju siguran krov nad glavom, ostalo će samo po sebi doći i to mi je najbitnije", kaže Marica za RTS.

Najstariji Nemanja završio je školu pre tri godine, za dalje školovanje nije bilo mogućnosti.

"Razmišljam o tome da radim sa računarima, da ih sastavljam i popravljam. Voleo bih da radim kao programer, ali ne mogu, jer sam morao da napustim školu", kaže Nemanja.

Nataša razmišlja šta će da radi posle završetka osnovne škole, a najmlađa Nina razmišlja o tome kako će sebi, ali i drugima graditi velike kuće i biti arhitekta.

"Volim da crtam i da pravim kuće", kaže Nina.

Gomila šljunka ispred kuće uliva nadu Ilićima. Škola je sa Mesnom zajednicom pokrenula akciju za obnovu njihove kuće, a potrebno im je sve - građa, crep, prozori.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.