Izvor: Politika, 29.Okt.2014, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živopisni predeli provincije Fuđijen

U Galeriji Narodne banke Srbije predstavljena je izložba fotografija kineskih umetnika pod nazivom „Fresh Fujian – Beautiful China photo show”. Na postavci su prikazani predeli kineske provincije Fuđijen. Ona je karakteristična po svojim živopisnim pejzažima i plantažama čajeva koji su posebnog ukusa i kvaliteta jer im pogoduju klima i izvorska voda.

Program koji je imao i poetsko-muzički sadržaj organizovali su društvo „Daleki istok” iz Beograda i članovi institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za kulturnu saradnju i razmenu sa stranim zemljama iz kineske provincije Fuđijen. Goran Vasiljević, predsednik društva „Daleki istok”, na gitari je izvodio numere na srpskom i kineskom jeziku. On je podsetio da je ovo dobra prilika za upoznavanje kulture i običaja dva naroda.

Izložba, koja će trajati do 21. novembra, priređena je povodom Međunarodnog sajma knjiga. Posetioci su imali priliku da u izložbenom prostoru pogledaju različita književna kineska izdanja i rečnike.        

A. K.

objavljeno: 29.10.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.