Živković pustio balone sa Vučićevim obećanjima

Izvor: B92, 14.Apr.2016, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković pustio balone sa Vučićevim obećanjima

Niš -- Predsednik Nove stranke Zoran Živković pustio je u Obrenovićevoj ulici u Nišu balone na kojima su ispisana obećanja koja vlast Aleksandra Vučića nije ispunila.

"Vučić je obećao da će biti u kampanji samo deset dana. Moguće da su u pitanju polarni dani, jer je u kampanji svakodnevno", istakao je Živković.

Kao neka od neispunjenih obećanja aktuelne vlasti Živković je pomenuo i radove na pruzi Beograd - Budimpešta, izgradnju Beograda na vodi, smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezaposlenosti, preispitivanje spornih privatizacija, departizaciju javnih preduzeća, ubrzano izdavanje građevinskih dozvola i ukidanje TV pretplate.

"Obećao je smanjenje javnog duga, a on je za protekle četiri godine povećan za deset milijardi evra. Obećao je veća ulaganja u poljoprivredu, a subvencije su smanjene četiri puta", rekao je Živković.

Prema Živkovićevim rečima, Aleksandar Vučić obećao je da neće otimati od penzionera, a ne da je oteo, već ih je pokrao.

"Njihova parola "ujedinjeni možemo sve" nije obećanje, to je pretnja. To je pretnja i znači - možemo još da vam smanjimo penzije, možemo da povećamo broj nezaposlenih, možemo i dalje da ne branimo zemlju od poplava", kazao je Živković.

On je podsetio da Nova stranka na izbore izlazi samostalno i jedina će kao kandidata za predsednika opštine imati osobu sa invaliditetom, Draganu Rodić.

Skup Nove stranke u Obrenovićevoj ulici započeo je manjim incidentom. Komunalni policajci tražili su od Živkovića da im pokaže dozvolu za okupljanje i ličnu kartu, što je ovaj odbio.

Nakon kraće rasprave, skup je održan kao što je i planirano.

"Ovaj skup je prijavljen policiji i nikakva komunalna policija ne može da nas spreči da razgovaramo sa građanima", izjavio je Živković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.