Izvor: B92, 22.Avg.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Živković ne osniva stranku"

Beograd -- Nevladina organizacija Milenijum demantovala je tvrdnju Večernjih novosti da Zoran Živković planira formiranje nove stranke.

Milenijum, koji vodi Živković, ocenjuje da kritički stavovi prema bivšeg premijera Srbije i člana DS-a partijama predstavljaju njegov stav o trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji i njegovo građansko pravo i da ne znače da on napušta Demokratsku stranku niti da osniva novu.

U saopštenju se navodi da Živković u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa novinarom Večernjih novosti ni jednom nije spomenuo mogućnost osnivanja nove stranke, kao i da novinar to nije na bilo koji način mogao zaključiti iz razgovora.

List citira Živkovića da "ako se DS i LDP u sledećih nekoliko meseci ne vrate osnovnim političkim ciljevima zbog kojih su formirani i zbog kojih postoje, a to je ubrzana modernizacija Srbije, onda kao poslednje rešenje ostaje osnivanje nove stranke".

Živković je, kako su napiale Večernje novosti, naveo da mu nije cilj osnivanje partije po svaku cenu, jer - da je imao takvu želju - odavno bi je formirao, ali da je "demokratski politički prostor trenutno toliko kontaminiran da Srbija nema evropsku budućnost".

"Vlada u kojoj je SPS, ne može da obezbedi bolji život, veći standard građana, put Srbije u EU", smatra on.

Živković je navodno poručio da bi njegovu najavu o novom političkom demokratskom pokretu trebalo shvatiti kao upozorenje DS-u i LDP-u. Upitan ko bi ušao u tu njegovu stranku, bivši premijer je ocenio da su to svi koji danas gunđaju, ne izlaze na izbore, a žele dobro Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.