Živković: U koaliciji Nove i DS i stranke manjina

Izvor: Studio B, 01.Feb.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: U koaliciji Nove i DS i stranke manjina

Nova stranka i Demokratska stranka su saglasne oko najvećeg broja pitanja vezanih za predizbornu koaliciju, a sporazum o tome bi mogao da bude potpisan najkasnije početkom naredne sedmice, izjavio predsednik Nove stranke Zoran Živković.

On je rekao novinarima i da će, ukoliko bude postignut konačan dogovor, u toj koaliciji biti i nekoliko stranaka nacionalnih manjina i možda neki od sindikata.

Živković je kazao i da su juče nastavljeni razgovori dve stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << o zajedničkom nastupu na izborima i da su u njima prvi put učestvovali on i predsednik DS Dragan Đilas.

"Razgovarali smo sa DS i juče kada smo prvi put u razgovorima učestvovali i Đilas i ja", rekao je Živković, dodavši da "ti razgovori nisu završeni ali je oko najvećeg broja pitanja koji su važna za potpisivanja koaliciong sporazuma postignuta saglasnost"

On je izrazio nadu i da će dve stranke "najkasnije do ponedeljka ili utorka imati i konačan tekst i konačan sastav te koalicije, pošto će pored Nove i DS, ako se naravno dogovorimo, tu biti i nekoliko stranaka nacionalnih manjina i možda neki sindikati".

Živković je prethodno učestvovao u radu Glavnog odbora stranke na kome je, ubedljivom većinom glasova, odlučeno da Predsedništvo Nove stranke može da uđe u koalicije sa drugim strankama.

"To znači da su stvoreni uslovi da Nova započne ili nastavi razgovore s potencijalnim partnerima i da donese na nivou Predsednistva konačnu odluku o tome da li će ući u koaliciju i na koji način sa nekom strankom", objasnio je on.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.