Živković: Poslednje šanse za DS

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Poslednje šanse za DS

Beograd - - Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da Demokratska stranka (DS) ima potencijal da postane stožer demokratske opozicije i da od nje očekuje da se stabilizuje i definiše ciljeve, što se nije desilo posle izborne skupštine.

U intervjuu za Novosti Živković je rekao da u vrhu DS i dalje postoje lični sukobi, ali da demokrate trče poslednji krug šanse i da će, ako se nešto ne uradi do jeseni, večno izgubiti moć.

Živković je naglasio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opozicija treba da ima program i jasan stav da sa vlašću neće da pravi kompromise i da u tom smislu vidi partnerstvo samo sa DS.

On je dodao da mu je nejasno da li je Liga socijaldemokrata Vojvodine opozicija, dok sa NDS Borisa Tadića sigurno neće.

- Sve protiv čega je bila DS uspostavio je Tadić - da se na funkcije dovode omiljeni đaci iz škole, devojke iz kraja ili prijatelji sa košarke i da postaju alfe i omege u društvu - rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, Tadić je osnivač Srpske napredne stranke koju je priznao pre Aleksandra Vučića.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Živković: Ništa sa Tadićem

Izvor: Večernje novosti, 28.Jul.2014

NIJE opozicija samo skup stranaka koje nisu na vlasti, nego treba da ima program i jasan stav da sa vlašću neće da pravi kompromise, ni tajnu ni javnu saradnju. U tom smislu vidim partnerstvo samo sa DS, koja je uz Novu stranku jedina opozicija u Srbiji. Ovako za „Novosti“ o šansama da mala i...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.