Živković: Podrška Jankoviću

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Podrška Jankoviću

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podržao je Ombudsmana Sašu Jankovića koji je podneo krivičnu prijavu protiv pripadnika Vojne policije.

Krivične prijave su podnete zbog incidenta tokom Parade ponosa, a Živković je upitao da li je bio najavljen prolazak tih policajaca kroz kordon Žandarmerije koja je obezbeđivala taj skup.

"Ovde sam da dam podršku zaštitniku građana i da uputim devet pitanja, među kojima je i na osnovu kojeg člana Zakona o vojsci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripadnici vojne policije obezbeđuju premijera Srbije. Takav član ne postoji, što znači da je zaštita predsednika vlade nezakonita, a to može da implicira da on nije adekvatno obezbeđen", kazao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da poslanici imaju pravo da znaju i da li je postojao organ nadležan za koordiniranje celokupnog obezbeđenja tokom Parade ponosa, koji je to organ i da li su vojni policajci prijavili prolazak kroz kordon.

Uoči sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti koja se održava danas u 13 sati, Živković je kazao da će "poslanici Srpske napredne stranke pokušati da dokažu da je sve moguće ako je u interesu porodice Vučić".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Živković podržao ombudsmana Jankovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2015

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podržao je danas zaštitnika građana Sašu Jankovića koji je podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije zbog incidenta tokom Parade ponosa i upitao da li je bio najavljen prolazak tih policajaca kroz kordon Žandarmerije koja je obezbeđivala...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.