Živković: Ozbiljni političari ne beže s megdana

Izvor: RTS, 12.Feb.2020, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Ozbiljni političari ne beže s megdana

Predsednik Nove stranke Zoran Živković kaže da ozbiljni ljudi koji se bave politikom, i ne stide se zbog toga, ne beže sa megdana nego se bore za to da Srbija bude normalna zemlja.
Živković je rekao da se stide svi oni koji ne smeju da govore na mitinzima, koji se kriju kada ih novinari zovu da daju izjavu i veruju da je bojkot pravo ponašanje.

Naveo da se više neće baviti Savezom za Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je, kaže, proglasio bojkot i za koji su rekli da je već uspeo. "Čestitam im na tome i više se neću baviti njima. Neću ih pomenuti do 27. aprila, dan posle izbora", poručio je Živković.
Ponovio je da ne postoji primer u istoriji da je bojkot uspeo.
Stranke koje izlaze na izbore, kaže Živković, imaće mogućnost da učestvuju u duelima na televiziji i da prozivaju u kampanji krivce za aktuelno stanje u društvu.
"Sad ako se plašite da vas oni pitaju - ‘što si ti molio mene da budeš predsednik nekog saveza ili što si ti sa mnom u vlasti tu i tu‘'', što si ti ovo ili ono - onda ne treba da se bave politikom", rekao je Živković.
"Bez koalicija po svaku cenu"Naveo i da neće praviti koalicije po svaku cenu i da će moći da sarađuje samo sa onima koji prepoznaju vrednosti Nove stranke, a među njima su, kaže, "neki pojedinci iz nekih partija koje navodno bojkotuju ili ne bojkotuju izbore".
Živković je ponovio da će odluku o izlasku doneti nakon raspisivanja izbora i da će, kako kaže, sve biti poznato za nedelju, dve.
Upitan da li vidi nekog na političkoj sceni ko deli vrednosti Nove stranke, Živković je odgovorio odrično.
"Slabo. To su neki pojedinci iz nekih partija koje navodno bojkotuju ili ne bojkotuju izbore, ali nažalost od ovih samozvanih velikih partija, ne", rekao je Živković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.