Živković: Nova stranka proreformskog kursa

Izvor: Blic, 12.Dec.2012, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Nova stranka proreformskog kursa

Beograd - Bivši premijer Srbije i funkcioner Demokratske stranke Zoran Živković izjavio je danas da osnivanju njegove nove stranke, koje se očekuje u februaru, podržavaju i pomažu Vesna Pešić, Dušan Pavlović, Vesna Rakić-Vodinelić i Vladimir Pavićević.

Živković je za Televiziju B92 precizirao da je bivša članica LDP-a Vesna Pešić učestvovala u pisanju programskih načela stanke, kao i profesor s Fakulteta političkih nauka Dušan Pavlović, mada nisu članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << inicijativnog odbora stranke.

Članovi inicijativnog odbora su profesorka prava Vesna Rakić-Vodinelić i docent fakulteta Političkih nauka Vladimir Pavićević.

Živković je najavio da će cilj njegove nove stranke biti vraćanje proreformskog kursa Srbije koji je, kako je ocenio, prekinut 2004. godine.

- Više od dve hiljade ljudi je potpisalo preliminarnu pristupnicu koja je objavljena na sajtu www.novastranka.rs - kazao je Živković.

On je naveo da će članstvo uglavnom biti između 35 i 40 godina i visokoobrazovano.

- Nije cilj da nova stranka bude utočište za ljude koji izlaze iz ove ili one stranke, već da svoju aktivnost stave u službu reformi i svega što je prekinuto pre osam godina - kazao je Živković.

Naveo je i da će godišnja članarina biti 1.000 za nezaposlene, a 3.000 za zaposlene.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesna Pešić pisala program stranke Zorana Živkovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2012

Bivši premijer Srbije i funkcioner Demokratske stranke Zoran Živković izjavio je danas da osnivanju njegove nove stranke, koje se očekuje u februaru, podržavaju i pomažu Vesna Pešić, Dušan Pavlović, Vesna Rakić-Vodinelić i Vladimir Pavićević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Živkovićevoj stranci Vodinelić i Pavićević

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012

Bivši premijer Zoran Živković, koji je na čelu Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke, izjavio je danas da će u tom odboru, pored njega, biti i doktor pravnih nauka Vesna Rakić Vodinelić i docent na Fakultetu političkih nauka Vladimir Pavićević...Živković je, gostujući na TV B92,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.