Živković: Dobio sam i ja maketu...

Izvor: B92, 10.Sep.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Dobio sam i ja maketu...

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da će sa Srbiju biti dobro ako bude domaćin samita premijera “šesnaestorice”.

Kometnarišući dogovore koje je srpski premijer Aleksandar Vučić postigao sa svojim kineskim kolegom, Živković je rekao da je to na niovu onoga što se već čulo, ali i da bi domaćinstvo skupa lidera zemalja centralne, istočne Evrope i Kine bilo veoma značajno.

"Mislim da je značajno ako taj susret kineskog premijera i premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz ovog regiona bude održan, to je dobar skup koji Srbiji treba i nadam se da će iz njega proizaći neke koristi za državu”, naveo je Živković.

On je međutim ocenio da maketa brzog voza koju je premijer dobio sama po sebi ne znači mnogo.

"Vidim da je Vučić dobio maketu tog brzog voza i ja sam 2003. godine sam ja dobio maketu Mercedesa, to nije značilo da ćemo praviti fabriku Mercedesa", rekao je Živković napominjući da je Vučić je obećao da će Mercedes da dođe u Srbiju 8. septembra, ali da se to nije desilo.

"Pitanje je da li je to samo poklon Vučićevoj deci ili to ima nekog velikog smisla”, dodao je Živković.

Prema Živkovićevim rečima, pre mesec i po dana glavna stvar pri poseti Vučića Nemačkoj bila je izgradnja pruge Beograd - Bar, a sada je to pruga Beograd-Budimpešta.

“Pitanje je da li postoji master plan, kako će ta pruga od Beograda prema jugu ići, kako će sa 360 preći na 60 kilometara na sat, što je sada prosečna brzina na pruzi Beograd-Niš. Sada taj voz putuje sporije nego kada je prvi put pošao, a najvažnije je kolika je cena tog projekta i da li tu ima mesta za našu mašinogradnju”, rekao je Živković.

Premijer Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Kini, a Narodna skupština u sredu treba da raspravlja o predlozima zakona o platama u državnim organima i javnim službama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dobro za Srbiju ako se samit realizuje u Beogradu

Izvor: Akter, 10.Sep.2014

Poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da će biti za Srbiju dobro ukoliko u Beogradu bude realizovan samit premijera zemalja centralne i istočne Evrope sa predsednikom kineske vlade..Kometnarišući dogovore koje je srpski premijer Aleksandar Vučić postigao sa svojim kineskim...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.