Živković: Beograđani ne zaslužuju da ih kontroliše bus plus šerif

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Beograđani ne zaslužuju da ih kontroliše "bus plus šerif"

Lider te stranke Zoran Živković je na konferenciji za novinare oštro kritikovao uvođenje sistema "bus plus" za naplatu vožnje u gradskom prevozu i zapitao je da li gradska vlast, uvođenjem dodatnih 700 kontrolora, stvara "paravojnu formaciju, doduše bez oružja".

On smatra da Beograđani ne zaslužuju da ih u svakom autobusu kontroliše "bus plus šerif", jer većina plaća prevoz, a navodi da će ukidanje ili opstajanje tog sistema naplate "biti urađeno iz demagoških razloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << a ne po nekom planu".

Živković je ukazao i da je neophodno odgovoriti na pitanje da li je tačno da je izgradnja mosta na Adi "zavila u crno" beogradski budžet i naveo da je krajnje vreme da se sazna istina koliko je koštao most na Adi.

Lider Nove stranke je upozorio i da su kulturne institucije koje finansira grad pretvorene u socijalne ustanove.

Prema njegovim rečima, kulturne ustanove vode "potpuno nekompetentni ljudi" i one su se svele na socijalne ustanove za zapošljavanje i primanje plata, a ne finansiranje koncerata, izložba, predstava i ostalih projekata.

Potpredsednica Nove stranke Alena Bukilić smatra da je odluka o uvođenju zabrane prodaje alhohola od 22 do 6 sati ujutro besmislena i da se njome neće rešiti problem alhoholizma među mladima.

Ona je rekla da je ta odluka doneta kako bi se skrenula pažnja javnosti sa prezaduženog gradskog budzeta i drugih problema u funkcionisanju prestonice.

Bukilić smatra da je ta odluka usmerena "ka vraćanju poverenja građana u posrnulu Demokratsku stranku", a posebno dela konzervativnih birača "i da njome gradska vlast pokazuje svoju moć pod uticajem jednog čoveka".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.