Živković: A slika mog sina?; Stefanović: To je politički

Izvor: B92, 13.Sep.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: A slika mog sina?; Stefanović: To je politički

Odbor Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove je usvojio izveštaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

To je učinjeno na sednici na kojoj je deo opozicije hvalio policajce za rad i kritikovao rukovodstvo MUP-a zbog njihove zloupotrebe.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je očigledno da u policiji ima puno profesionalaca i da njih 90 odsto radi ozbiljan posao, naglasivši da im je neophodna i savremena informatička oprema, ali i nove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uniforme i obuća.

Živković, koji je sebe nazvao "neslavnim rekorderom" u primanju pretnji u raznom obliku, naveo je i da je zato stalni posetilac policijskih stanica na Starom gradu i da kompjuteri kojima tamo raspolažu policajci spadaju u istoriju informatičke tehnoloogije.

On je naveo i da je slična slituacija na Vračaru i u zgradi policije u bivšoj ulici 29. novembar, dodavši da "svako normalan" želi da policija dobro radi svoj posao.

"Sve pohvale za najveći broj policajaca i treba im obezbediti i savremenu tehniku i sva druga srstva i bolji prostor i veće plate", rekao je Živković.

On je istovremeno ocenio i da nije dobro što se iz političkih razloga zlouptrebljava rad policije, a naveo je, po njemu, niz primera za to.

Tu je, između ostalog, ubrojao najave hapšenje i objavljivanje podataka iz istraga po novinama, a podsetio je i na izjave bivšeg premijera, a sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića o nekim slučajevima, poput rešavanja ubistva pevačice u Borči, koji nije rešen ni do danas.

On je kritikovao i ministra unutašnjih poslova Nebojšu Stefanovića jer je na konferenciji za novinare, uz negativne ocene i kvalifikacije, pokazao slike nekoliko mladića koji su učestvovali na javnom skupu.

"Među tim mladićima je bio i moj sin", rekao je Živković, koji je ocenio da je Stefanović time što je pokazivao slike mladića ugrozio bezbednost svih njih.

On je u zloupotrebe ubrojao i izjave o dešavanjima u Jajincima, gde je pronađeno oružje i municja uz objašnjenje nadležnih da se radi o pripremi atenata na Vučića, ali i nerešavanje slučaja Savamala.

"S najavom atentata na bilo koga i bilo kada, niko se ne sme šaliti ali se to i ne sme zloupotrebljavati", rekao je Živković, ukazavši da se o epilogu slučaja u Jajincima ništa ne zna, isto kao ni o tome ko je rušio u Savamali.

Živković je dodao i da "svi u Beogradu znaju ko je rušio u Savamali" i da je neprihvatljivo da, "pored tolikih kamera", policija to nije rešila.

Stavove lidera Nove stranke odbacio je Stefanović, istakavši da je političke izjave davao u svojstvu funkcionera Srpske napredne stranke (SNS), a ne kao ministar, i da je odgovarao na pitanje novinara.

Stefanović je rekao i da je, kako je rekao, od evropskih prijatelja naučio da oni imaju "dva šešira" - za političke izjave i izjave sa državne funkcije.

On je rekao i da su fotografije koje je pokazao ti mladići sami objavili na Fejsbuku i da je, kako je naveo, "pokazao slike na koje su oni ponosni".

"Kada ljudi izađu na politički protest to ne treba da se prikriva.... a ja sam član Vlade Srbije ispred SNS i na to sam ponosan", rekao je Stefanović.

On je istakao i da će se trudti da Srbija i svi njeni građani budu još bezbedniji, a da policajci imaju još bolje uslove za svoj rad.

"Deo upravnih poslova sa Starog grada biće premešten u deo zgrade koju zovemo zgrada Tanjuga", rekao je Stefanović, koji je najavio i nabavke novih vozila i uniformi za policiju.

Član Odbora iz Srpske radikalne stranke Božidar Delić je pitao Stefanovića i da li je rešen problem sa korišćenjem policijskih vozila za ličnu upotrebu.

Stefanović je odgovorio da je u direkciji policije to rešeno vrlo restriktivno, a da, kako je naveo, u ostalim službama "ima još prostora da se to uradi".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Živković: A slika mog sina? Stefanović: On je na to ponosan

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017

Odbor Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove danas je usvojio izveštaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova, na sednici na kojoj je deo opozicije hvalio policajce za rad i kritikovao rukovodstvo MUP-a zbog njihove zloupotrebe...Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je očigledno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.