Živeli sa 67 pasa u dve sobe

Izvor: RTS, 09.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živeli sa 67 pasa u dve sobe

Jedan francuski par penzionera živeo je u dvosobnom stanu sa 67 pasa, pre nego što su im veterinarske službe oduzele 58 ljubimaca.

Muž i žena, oboje stari po 70 godina, iz Kastelmoron-sir-Loa, na jugozapadu Francuske, živeli su sa 67 mešanaca u dvosobnom stanu, navodi se u jučerašnjem izveštaju lokalne veterinarske stanice.

Na osnovu zakona u kojem se kaže da "loš tretman obuhvata i nedovoljnu brigu o životinjama i držanje u neadekvatnim uslovima", uz podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policije, oduzeto im je 58 ljubimaca koji su povereni udruženju za zaštitu životinja u tom mestu.

Dakle, stariji par zakonski može zadržati samo 9 pasa, iako su oni redovno hranili sve svoje ljubimce.

Izveštaj o prekršaju je predat kancelariji državnog tužioca, koji će odlučiti o mogućem procesu pred sudom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.