„Živa sam, a moglo je i da ne budem“

Izvor: Danas, 25.Sep.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Živa sam, a moglo je i da ne budem“

Beograd - Živa sam, a moglo je i da ne budem - ovako za Danas odgovara Jorgovanka Tabaković, guvernerka Srbije, na naše pitanje šta se to desilo prošlog četvrtka tokom njenog boravka na Miločerskom forumu u Crnoj Gori kada je u njenu hotelsku sobu u 4.50 ujutru upao nepoznati čovek.

Guvernerka za naš list kaže da nije opljačkana, već da je iz sobe odnet samo mali neseser sa lekovima za srce. Na pitanje šta znači rečenica da je moglo da se dogodi i da ne bude živa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ona odgovara da je opšte poznato da je ona srčani bolesnik.

- Jer, kada ti u pet ujutru u sobu, na četvrtom spratu u najčuvenijem hotelu „Maestral“, za vreme trajanja međunarodnog skupa, uđe profesionalac i odnese ti samo mali neseser sa lekovima za srce, onda je dosta toga jasno. Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni iPad, ni pasoš, ni novčanik iz torbe. Ništa, samo mali neupadljivi neseser koji je bio na dnu torbe. Verovatno je računao na infarkt, bez mogućnosti da se spasim lekovima. Izvlačim najružnije zaključke i deca su mi strašno zabrinuta. Nažalost, to se zaista dogodilo. Verujem da će nadležni organi države Srbije pokazati svoju efikasnost u saradnji sa državnim organima Crne Gore - napominje u kratkom razgovoru za Danas guvernerka Narodne banke Srbije i dodaje da će nastaviti da radi svoj posao kao i do sada, iako je svesna da mnogima odgovara da bude u stanju straha. „Ja sam poslednja osoba na svetu kojoj strah, sebičnost i pohlepa oblikuju ponašanje“, navodi ona.

Kako saznajemo, kada je guvernerka primetila napadača, on je iskočio preko terase i pobegao. Guvernerka je pozvala recepciju, u sobu su odmah došli hotelsko obezbeđenje i pripadnici crnogorskog MUP-a koji su izvršili uviđaj. Iako je bilo predviđeno da u Miločeru ostane duže, Jorgovanka Tabaković je odmah napustila hotel i vratila se u Beograd. Povodom ovog događaja juče se oglasila i Narodna banka Srbije. „I dalje je nepoznat identitet osobe koja je upala u sobu guvernerke, a otkrivanje počinilaca, motiva i namere incidenta u Miločeru prepuštamo nadležnim organima Srbije koji rade svoj posao u saradnji sa državnim organima Crne Gore. Mi možemo jedino da kažemo da svoj posao nastojimo da radimo kao i do sada“, navodi se u saopštenju NBS.

MUP ima fotografiju napadača

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije blisko sarađuje sa crnogorskom policijom i intenzivno prati tok istrage koja se sprovodi na njihovoj teritoriji. Kako Danas nezvanično saznaje, MUP Srbije poseduje fotografiju osobe koja se sumnjiči da je upala u sobu guvernerke Tabaković, a Uprava kriminalističke policije proverava da li je ta osoba eventualno boravila, ili još boravi na teritoriji Srbije.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.