Žitorađa: Radnica smenila direktorku

Izvor: B92, 24.Sep.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žitorađa: Radnica smenila direktorku

Sunčica Jovanović, radnica vrtića u Žitorađi, ostaće upamćena kao neko ko je uspeo da smeni direktora, piše prokupljenadlanu.rs.

Naime, zbog niza nezakonitosti, kako kaže, šikaniranja i maltretiranja od direktora Vesne Kilibarde, ona se obratila Upravnom odboru ove ustanove.

Sve je rešeno tako što je direktor Kilibarda podnela ostavku, a Upravni odbor je prihvatio. Danas je izvršena primopredaja, te je na mesto direktora vrtića u Žitorađi postavljena Stojanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kostić.

“Od 2013. godine radim kao referent za Javne nabavke. Sa svim ranijim direktorima sam odlično sarađivala, ali sa Kilibardom nikako. Ona me je izbacivala iz kancelarije, šikanirala, vršila pritisak na mene, od kako je 2015. godine došla na tu funkciju. Na kraju nisam mogla da podnesem pritisak i o svemu sam obavestila Upravni odbor“, kazala je Sunčica Jovanović, koja je i predsednik SRS u Žitorađi, kao i samohrana majka.

Ona dodaje da je od nje traženo da krši zakon, te je uvek o svemu sačinjavala službene beleške.

“Najavila sam i da ću da štrajkujem glađu i tražila da mi obezbede prostoriju za to. Upravni odbor sam obavestila da je direktorka recimo u jednom slučaju sama prepravljala tendersku dokumentaciju. U drugom slučaju javne nabavke je dala spisak firmi da pošalju ponude, umesto da se objavi na portalu. O svim ovim propustima sačinjavala sam službene beleške“, tvrdi ona.

Tako je krajem prošle nedelje odlučila da štrajkuje glađu, ukoliko je ne saslušaju. U petak je obaveštena od Upravnog odbora da je direktorka podnela ostavku i da je odbor prihvatio. Onda je i Sunčica odustala od štrajka glađu, koji je regularno bila podnela kao obaveštenje sindikatu.

Vesna Kilibarda nije odgovarala na pozive i poruke redakcije prokupačkog portala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.