Žitelji Malče odahnuli posle hapšenja Ninoslava Jovanovića

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žitelji Malče odahnuli posle hapšenja Ninoslava Jovanovića

Mirnije se živi u Malči i okolnim selima od juče, posle hapšenja Ninoslava Jovanovića, otmičara 12-godišnje devojčice.
Vest o hapšenju Ninoslava Jovanovića, koju je čitava javnost u Srbiji čekala punih 17 dana, u njegovom rodnom selu Malči primljena je sa velikim olakšanjem.

"Zadovoljni smo što su ga uhvatili, zbog naše dece, zbog naše bezbednosti", kaže meštanin Malče, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otac četvoro dece.
Kažu da sad mogu da otključaju vrata i mirnije spavaju.
"Strah me za unuku. Došla mi je u goste iz Pirota, sad će lakše malo da bude", kaže jedan Malčanac. 
Iako je nestanak Ninoslava Jovanovića prijavljen policiji još u avgustu, za to se saznalo tek kada je potvrđeno da je on oteo Moniku. Od tada u Malči su policijske patrole, helikopteri, dronovi i stalne provere svakodnevica.
"Retko ko izlazi na ulicu, sve je to zbog toga, nije da nema ljudi", kaže jedna meštanka Malče.
Njen komšija je ispričao da je čuo da je Jovanović morao svake subote da se javlja u policiju, ali da to nije činio, pa su policajci ponekad dolazili da ga traže. 
"Sve nas je bilo strah, zaključavli smo se", kaže jedna Malčanka. 
Žitelji Malče bili su uznemireni još od marta, kada je poslednji put pušten na slobodu. Uglavnom nisu želeli da govore uopšte. Oni malobrojni govorili su ovako.
Selo Malča, na petnaestak kilometara od Niša, jedno je od starijih sela u Srbiji. Zbijenog je tipa, sa oko hiljadu stanovnika, smešteno u Niškoj kotlini, na krajnjim južnim obroncima Svrljiških planina.
Poznato je po vinogradima i vinskim podrumima starim više od jednog veka.
Ipak, u javnosti se češće pominje zbog Ninoslava Jovanovića, otimčara 12-godišnje Monike Karimanović, koji je iz ovog sela.
Iako im je jasno da će se za ime Malča dugo vezivati upravo ovaj zločinac, koji naziv sela nosi i u nadimku - "malčanski berberin", ovde se nadaju bar skorom vraćanju mira u ovo selo i povratku normalnom životu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.