Žitelj sela Izvor spasen u poslednji čas (FOTO)

Izvor: S media, 13.Feb.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žitelj sela Izvor spasen u poslednji čas (FOTO)

Nakon dojave da u selu Izvor živi lice kome je neophodna pomoć, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, naložio je spasiocima da odmah krenu i ugroženom dostave najpotrebnije stvari za život.

Neviđen prizor počinje u podne kada su vatrogasci nakon iscrpnog probijanja kroz snežne nanose stigli do zaseoka u kome živi ovaj čovek u nadi da će paketi sa hranom i dezinfekcionim sredstvima olakšati okolnost. Spasilačku ekipu zatekao je krš, lom, oronula kuća >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i siromašan žitelj ovog sela.

Nekadašnji mašinski radnik u struci, danas jedan od najugroženijih žitelja Izvora Z.R. preživeo je svu nevolju koja ga je zadesila.

Marić: Danas desetak akcija, ukupno spaseno 249 osoba

Pogledajte kako izgleda zima u gradovima Srbije!

Ledenice "ubice" prete Srbiji (FOTO)

On je bez najosnovnijih sredstava za život i bez grejanja opstao na ovom hladnom vremenu. Po njegovim rečima dnevno je konzumirao 200 grama vode iz zaleđenog balona a hrane gotovo ne bi ni bilo da mu komšije nisu pomagale. Struju nema unazad nekoliko godina od kako mu je majka preminula, živi sam sa jednom mačkom.

Nakon razgovora, ustanovljeno je da lice mora hitno da se prebaci u Prihvatilište kako bi preživelo zimski pakao. Bez puno razmišljanja i oklevanja Z.R. krenuo je sa spasilačkom ekipom put Svrljiga i uspešno je smešten u Sigurnu kuću - gde je sada sedmi član.

Iz Centra za socijalni rad su rekli da će uložiti sve napore da ovom čoveku omoguće trajni domski smeštaj i zbrinjavanje.

Vatrogascima su pored, Tanje Lazarević – člana opštinskog Veća, novinara, komšija uskočili u pomoć pri spasavanju i ostali meštani ovog sela.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.