Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zinedin Zidan čovjek koji drži do svojih obećanja

Nakon velike igračke karijere, Francuz Zinedin Zidan, započeo je, po svemu sudeći, veliku trenersku karijeru.

Za samo 17 mjeseci na klupi Real Madrida, koji je u subotu ispisao nove stranice fudbalske istorije odbranivši titulu u Ligi šampiona, Zidan je postigao impresivne rezultate.

Popularni Zidan je za manje od godinu i po osvojio jednu titulu La Lige, jedan Superkup, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo i, možda ono najimpresivnije, vodio je "Kraljeve" do dvije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uzastopne titule u najelitnijem klupskom takmičenju Ligi šampiona. Time je ušao u istoriju, jer je Real prvi tim koji je uspio da odbrani titulu otkad se igra ovaj format takmičenja.

Jedno je sigurno Zinedin Zidan je čovjek koji drži do svojih obećanja.

Naime, on je još 2003. godine obećao da će sa "Kraljevskim klubom" osvojiti "La Decimu", "La Undecimu" i "La Doudecimu", odnosno jedanaestu, dvanaesti i trinaestu titulu u Ligi šampiona.

U subotu je svoje obećanje i ispunio. "La decimu" je sa "Kraljevima" osvojio kao pomoćni trener, dok je jedanaestu i dvanaestu titulu osvojio kao trener Madriđana.

Koliko poštovanje i koliki autoritet Zidan ima među svojim igračima možda najbolje govori i izjava kapitena Serhija Ramosa poslije pobjede nad Juventusom u subotu.

"Ovo je istorijski trenutak. Osvojiti Ligu šampiona jednom je i više nego teško, ali osvojiti je dva puta zaredom... E to je nešto posebno. "Čestitke Zidanu na vrhunskom vođenju. Sve što smo postigli je zahvaljujući našem treneru, a i sjajna atmosfera među nama je zahvaljujući njemu", rekao je Ramos nakon odbrane titule u Ligi šampiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.