Zimski uslovi vožnje, na put samo sa zimskom opremom

Izvor: RTS, 29.Nov.2018, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski uslovi vožnje, na put samo sa zimskom opremom

Vozače očekuju zimski uslovi vožnje, ali i prestanak padavina. U nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima u višim predelima treba računati na sneg, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
AMSS upozorava vozače da i pored intenzivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica, niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deonicu u led ili poledicu, tako da na put kreću isključivo sa zimskom opremom i dobrim zimskim gumama, jer su česta proklizavanja vozila.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok na graničnim prelazima u zemlji na putničkim terminalima trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta.
Uprava Granične policije saopštila je da teretna vozila na prelazima prema Hrvatskoj, Batrovci i Šid, čekaju oko 300, odnosno 180 minuta, a na prelazima prema Mađarskoj, Horgoš i Kelebija, po 180 minuta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS: Zimski uslovi vožnje, na put samo sa zimskom opremom

Izvor: Blic, 29.Nov.2018

Vozače i danas očekuju zimski uslovi vožnje, ali i prestanak padavina. U nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima u višim predelima treba računati na sneg, saopštio je jutros Auto-moto svez Srbije (AMSS).

Nastavak na Blic...

AMSS: Mokri kolovozi, oprez zbog poledice

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018

U nižim predelima Srbije kolovozi su mokri dok u planinskim predelima snega na kolovozu ima od pet do 10 centimetara, saopštio je Auto-moto savez Srbije.Iz AMSS-a upozoravaju na opasnost od poledice. Upotreba zimske opreme je obavezna...Premа poslednjim informаcijаmа nа nаplаtnim stаnicаmа...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.