Zimski uslovi, novi sneg i temperature ispod nule

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zimski uslovi, novi sneg i temperature ispod nule"

Predstoji period koji će prema najavama RHMZ obeležiti zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem i temperaturama koje će biti ispod nultog podeljka.

To će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje, saopštio je AMSS.

Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.

Zimska služba JP "Putevi Srbije" neprekidno interveniše, sva raspoloživa mehanizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na terenu i radi na čišćenju i uklanjanu snega sa kolovoza.

Posipaju se i sva kritična mesta poput prevoja, mostova i nadvožnjaka, međutim i pored toga postoji opasnost od poledice, a na pojedinim deonicama koje vode u planinske predele ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega na kolovozu.

Na autoputevima i putevima i prioriteta u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost puteva.

Uz maksimalne napore putara održavaju se prohodnim putevi u planinskim predelima Ivanjice probijen je put Odvraćenica-Preko Brdo, na pojedinim deonicama kolovoz je sužen zbog visoki nanosa, a saobraćaj otežan, pa se ne preporučuje korišćenje puteva koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, na kojima je obavezna upotreba lanaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UPOZORENJE VOZAČIMA Novi snežni pokrivač i temperature ispod nule

Izvor: Blic, 17.Jan.2017

Prema najavama RHMZ-a, predstoji nam još jedan period koji će obeležiti pravi zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem, ali i temperaturama koje će uglavnom biti ispod nultog podeljka, a kako je saopštio AMSS, to će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje...Pored...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.