Zimski kamp za tinejdžere lečene od raka na Kopaoniku

Izvor: Press, 13.Mar.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski kamp za tinejdžere lečene od raka na Kopaoniku

Kamp zdravlja organizuje se sedmi put u okviru redovnog programa psihosocijalne podrške, na koji će ići 18 mladih, uzrasta od 11 do 19 godina, u pratnji tri instruktora skijanja, dva psihologa i NURDOR-ovih volontera. 

Osim škole skijanja, za tinejdžere će biti organizovane različite psihološke, socijalne, kreativne i edukativne radionice koje imaju za cilj da mlade rekonvalescente osnaže fizički i psihički i da im olakšaju resocijalizaciju i povratak uobičajenom životu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << saopštio je danas NURDOR.

"Želimo da devojkama i momcima pružimo mogućnost da se, posle dugog i teškog lečenja, osnaže, opuste i oprobaju u nekim lepim novim veštinama, bilo da su sportske, kreativne ili jednostavno zabavne", kaže Ljubiša Stanić, roditelj iz NURDOR-a. 

On je dodao da će mnogima to biti ne samo prvo odvajanje od roditelja, već i prva prilika da nauče da skijaju, jer su prošlogodišnji utisci i skijaški uspesi potvrdili da je ideja o zimskom kampu pun pogodak. 

Realizaciju kampa pomogli su Prijatelj u nevolji, SP Lasta, Skijališta Srbije, BeoSport, Digital printing centar, Udruženja za medicinu sporta Srbije i brojni prijatelji, navodi se u saopštenju NURDOR-a.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.