Zimska sezona na Staroj planini

Izvor: RTS, 17.Jan.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimska sezona na Staroj planini

U knjaževačkoj opštini pao je prvi sneg, a u turističkom centru na Staroj planini njegova visina iznosi i do 120 centimetara. Put je prohodan, pa se na planinu stiže bez većih problema.

Visina snega od preko jednog metra, odlično pripremljene staze, popunjeni smeštajni kapaciteti u objektima na Babinom zubu i u privatnom smeštaju u potplaninskim selima, slika su Stare planine ovih dana.

Put do skijališta redovno se čisti, prohodan je za putnička vozila i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na planinu se dolazi bez većih problema. U knjaževačkoj Turističkoj organizaciji kažu da su zadovoljni interesovanjem  za boravak u renoviranom planinarskom domu na Babinom zubu.

"Imamo rezervacije i za januar i za februar, tako da nećemo imati problema da popunimo naše smeštajne kapacitete. Takođe očekujemo i dobar priliv dnevnih gostiju, naročito u dane vikenda", kaže direktor TO Knjaževac Saša Ignjatović.

Miroljub Božinović, pomoćnik direktora za marketng JP "Stara Planina"  kaže da su otklonjeni  problemi u novom hotelu na Jabučkom ravništu.

"Sve je sada u funkciji, pristigli su prvi gosti, a hotel je u narednom periodu rezervisan skoro u potpunosti. Potrudićemo se da sve turiste ugostimo na najbolji način", kaže Božinović.

U turističkom centru na Staroj planini počela je da radi i gondola, prva kabinska žičara u Srbiji, a uz trasu gondole pruža se nova skijaška staza nazvana "Jabučko ravnište". Polazna stanica nove žičare dužine 1.100 metara nalazi se kod hotela "Stara Planina" na Jabučkom ravništu.

Kapacitet je 1.200 skijaša na sat, sa mogućnošću proširenja do 2.400 skijaša, a u kabinama ima mesta za osam osoba.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.