Zima nije razlog da se potpuno zapustite

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 30.Nov.2010, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima nije razlog da se potpuno zapustite

Zima je razdoblje koje jednostavno moramo pregrmeti. Dok nam je zbog snježnih radosti itekako zabavna, kod nekih izaziva bijes zbog negativnih uticaja na kožu i izgled. Zimi većinom boravimo u zatvorenim prostorijama koje se griju i tek povremeno izađemo napolje na veoma niske temperature, pa čak i najmasnija koža gubi svoja prirodna ulja i vidno se isušuje. Ali, ne postoji problem koji se ne može riješiti. Otkrivamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da i preko zime imate zdravu i hidrantnu >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << kožu. 

Prij svega, umjesto vrućom vodom lice i tijelo perite toplom. Vruća voda i para znatno isušuju i uništavaju kožu kada se koriste prečesto ili predugo. Postoji mnogo načina za otklanjanje mrtvih ćelija sa kože, ali najsigurniji su prirodni i sintetički pilinzi, sunđeri ili četke za lice i kožu, kao i proizvodi s alfa-hidroksidnim kiselinama, s ne više od 10 posto koncentrata. 

Za zaštitu kože koristite antioksidanse, koje možete nabaviti u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane. Avokado jednom nedeljno će osigurati dovoljnu količinu preko potrebnih esencijalnih masnih kiselina, koje možete dobiti i u pilulama s uljem sjemenki lana, pa ih u prirodnom obliku dodati jutarnjim žitaricama ili njima ukrasiti salatu. Dimljeni losos jednom nedeljno "napuniće" vas omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. 

Tri puta nedeljno na lice nanesite hidratantnu gel-masku, i nikako ne zaboravite da pijete mnogo vode. Iako je ove mjesece teško držati se zdrave hrane, uz sve te kobasice i roštilj koji iskaču sa svih strana, nemojte previše izgubiti disciplinu. 

Evo još nekoliko savjeta koji će vam pomoći da i preko zime održite dobar izgled: 

● Malo rumenila vašu će bledunjavu kožu učiniti naizgled svježijom i zdravijom.
● Tokom zimskih mjeseci koristite matirani puder, a ne svjetlucavi.
● I dalje koristite kreme za zaštitu od sunca prije izlaska tokom sunčanih dana.
● Tokom zime smokey eyes izgleda odlično.
● Eyeliner nije dovoljan i svakako nanesite nekoliko slojeva maskare.
● Do proljeća smanjite upotrebu krema za noć.
● Ne spavajte s upaljenim grijanjem jer ono isušuje ne samo kožu nego i sinuse.
 
 

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.