Žigmanov posetio Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Bosilegradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 16:49

Žigmanov posetio Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Bosilegradu

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov posetio je Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine i Opštinu Bosilegrad gde je razgovarao o položaju Bugara u Srbiji, stanju i izazovima građana tog dela Srbije.

On je to uradio tokom boravka na Međunarodnom dečjem uskršnjem festivalu u Bosilegradu i tom prilikom obećao da će se založiti da se određeni problemi u ostvarivanju manjinskih prava prevaziđu i uspešno reše, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva.

Predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev predstavio je, u kratkim crtama, osnovne činjenice koje određuju ekonomski i društveni kontekst te male pogranične opštine sa multietničkim sastavom stanovništva, koracima koje lokalna samouprava čini u rešavanju izazova sa kojima se suočavaju, te uspesima koje njegov tim postiže.

Naglasio je važnost obezbeđivanja većeg broja investitora kako bi se zadržalo stanovništvo, o čemu je, kako je rekao, razgovarao tokom nedavne posete i sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov upoznao je ministra Žigmanova sa radom Saveta, prilikama u oblasti obrazovanja, informisanja, kulture i službene upotrebe bugarskog jezika i pisma, planovima Saveta za unapređenje stanja, kao i o nastavku saradnje sa resornim ministarstvima Vlade Republike Srbije.

Kako se navodi, dosadašnju saradnju sa organima vlasti sagovornici su ocenili pozitivnom i iskazali uverenje da će tako ostati i nadalje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.