Žestoko je

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 09:41

"Žestoko je"

Ruske snage pokrenule su nove talase napada na Bahmut, ali nijedna strana nije uspela da napravi ključni napredak u višemesečnoj bici za taj grad.

"U toku su žestoke borbe za grad Bahmut", naveo je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u svom dnevnom izveštaju, dodajući da je glavni pritisak Moskve na bojnom polju ostao fokusiran na liniju fronta Bahmut-Avdivka-Marjinka, prenosi radio Slobodna Evropa.

Ruske snage izvele su 62 vazdušna udara i šest raketnih udara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ukrajinske vojne položaje i civilne ciljeve, navodi se u izveštaju Generalštaba.

Ukrajinski branioci su također odbili 43 ruska napada na Bahmut i Marjinku, navodi se u izveštaju.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar je u međuvremenu opisala tekuće borbe u Bahmutu kao "kontinuirani dinamički proces".

Maljar je na Telegram kanalu navela: "Danas u borbi možemo izgubiti pozicije, a sutradan da ih vratimo; zato vojska radije govori o rezultatu nakon završetka operacije."

Njeni komentari, navodi dalje RSE, usledili su dan nakon što su ukrajinski komandanti demantovali ruske tvrdnje da plaćenici iz Vagner grupe gotovo u potpunosti kontrolišu grad.

Vojni stručnjaci su izvestili, a ukrajinski lideri su nagovestili, da je u pripremi velika prolečna kontraofanziva Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.