Žestoki obračun sa marincima, ubijen šef meksičkog kartela

Izvor: B92, 10.Feb.2017, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoki obračun sa marincima, ubijen šef meksičkog kartela

Meksiko -- Šef meksičkog narko-kartela ubijen je sa 11 saradnika u sukobu s vojnicima koji su pucali na kuću mitraljezom iz helikoptera, saopštile su meksičke vlasti.

Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na Tviteru da je ubijeni Huan Francisko Patron Sančes vodio operacije kartela u saveznim državama Najarit i Halisko, a zvaničnik mornaričke pešadije je rekao da je ubijeni šef kartela imao nadimak "H2".

Zvaničnik meksičke mornarice rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je Patron sa sedam saradnika otvorio vatru na vojnike, posle čega su se zabarikadirali na gornjem spratu kuće.

On je kazao da je naloženo da se puca mitraljezom iz helikoptera kako bi se odbili napadi iz kuće.

Helikopter s oružjem se veoma retko koristi u urbanim područjima. Meksička policija ih je koristila ranije, ali uglavnom u ruralnim oblastima. Mornarica je saopštila da je helikopter korišćen u skladu s pravilima, "s ciljem da umanji stepen agresije i rizik od žrtava".

U kući u kojoj su se nalazili napadači pronađen je izbacivač ručne granate, kao i nekoliko pušaka i pištolja.

Mornarica je saopštila da je ubrzo došlo do drugog obračuna u blizini aerodroma, gde su napadnute federalne snage. Oni su uzvratili vatru i ubili četiri pripadnika istog kartela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šef kartela ubijen u okršaju sa marincima

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2017

Šef meksičkog narko-kartela ubijen je sa 11 saradnika u sukobu s vojnicima koji su pucali na kuću mitraljezom iz helikoptera, saopštile su meksičke vlasti...Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na Tviteru da je ubijeni Huan Francisko Patron Sančes, vodio operacije kartela u saveznim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.