Žestoke solarne oluje koje prete Zemlji

Izvor: Danas, 28.Maj.2019, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoke solarne oluje koje prete Zemlji

Getty Images Žestoka oluja na Suncu mogla bi da na Zemlji ošteti sisteme za komunikaciju i uzrokuje ogromnu ekonomsku štetu, upozoravaju naučnici. Zašto solarne oluje predstavljaju toliku pretnju? Godine 1972. desetine morskih mina neobjašnjivo su eksplodirale nedaleko od vijetnamske obale. Nedavno je potvrđeno da su uzrok eksplozija bile solarne oluje koje mogu značajno da poremete […] Članak Žestoke solarne oluje koje prete Zemlji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Žestoke solarne oluje koje prete Zemlji

Izvor: B92, 28.Maj.2019

Zbog naše zavisnosti od tehnologije snažna oluja na suncu mogla bi da ima ozbiljne posledice...Žestoka oluja na Suncu mogla bi na Zemlji da ošteti sisteme za komunikaciju i uzrokuje ogromnu ekonomsku štetu, upozoravaju naučnici. Zašto solarne oluje predstavljaju toliku pretnju?..Godine 1972. desetine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.