Žene u crvenoj odeći privlačnije

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene u crvenoj odeći privlačnije

Oblačenje odeće u bojama čini žene pristupačnijim i privlačnijim muškarcima, navodi se u novoj studiji.

Ukoliko želite da ga zavedete i da oseti "leptiriće u stomaku", obucite crvenu haljinu.

Neki kažu da su i muškarci u crvenoj odeći prvlačni ženama, ipak taj efekat nije toliko snažan, kao u slučaju žena.

Psiholozi na Vuhan Univerzitetu u Kini pokazali su 32 fotografije žena i muškaraca heteroseksualnim studentima koji je trebalo da ocene koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su im privlačni/e. Osobe na fotografijama su nosile plavo, belo ili crveno. U istraživanju kineskog univerziteta učestvovalo je 280 studenata.

Muški studenti su ocenili da su ima naprivlačnije bile žene koje nose crvenu boju, i su im one izgledale kao natoplije i izuzetno kompetentne osobe.

I za to ima objašnjenje. Naučnici sa Univerziteta Britiš Kolumbija u Kanadi tvrde kako žene nose crvenu ili roza boju kada ovuliraju. Tada su najoplodnije i trude se da privuku muškarca. Takođe, crvena boja je povezana sa romansom, strašću, požudom i plodnošću već stotinama godina unazad. Druga istraživanja govore da žena u crvenom poručuje muškarcu da ima "veće šanse za seksualni odnos".

Ipak ne treba preterivati. Previše crvene boje može oterati muškarce. Studija je otkrila da muškarci mogu pomisliti da su žene koje prečesto nose crvenu boju i u prevelikoj količini agresivne, jer se crvena boja u prirodi odnosi na agresivnost.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.