Žene u crnom ispred Ambasade Španije u Beogradu

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene u crnom ispred Ambasade Španije u Beogradu

Beograd -- Desetak aktivista organizacije Žene u crnom okupilo se ispred Ambasade Španije u Beogradu u znak podrške mirnom rešenju konfikta oko Katalonije.

Predstavnica te nevladine organizacije Staša Zajović je izjavila da španska centralna vlast mora da napravi velike ustupke, a da katalonska vlast mora da shvati da nije održivo proglašavanje nezavisnost kada nisu ispunjeni pravni zahtevi za to.

Žene u crnom su, kako je dodala, protiv aktiviranja Člana 155 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ustava Španije jer se tako ukida autonomija Katalonije, što može da dovede do nasilja, a to "ugrožava ne samo Španiju, već i ceo evropski kontinent".

Ljudska prava i građanske slobode su iznad svih država i teritorija, rekla je Zajović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.