Žene koje žive u vanbračnoj zajednici su prostitutke RUSKI SVEŠTENIK IZJAVOM ŠOKIRAO JAVNOST!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Žene koje žive u vanbračnoj zajednici su prostitutke'' RUSKI SVEŠTENIK IZJAVOM ŠOKIRAO JAVNOST!

Komentar arhiepiskopa izazvao je burne reakcije u javnosti. Predsednica Unije žena Ekatarina Lahova kazala je da je Smirnova izjava "glupa, ružna i pogrešna"

Sveštenik u Rusiji privukao je veliku pažnju javnosti pošto je javno izjednačio neudate žene koje žive u vanbračnoj zajednici sa partnerom i prostitutke.

- Naše žene ne razumeju šta je brak. Neprijatno im je da kažu "Ja sam besplatna prostitutka", tako da im je lakše da izjave "Živim u civilnoj zajednici". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alo! Ne, vi samo pružate usluge besplatno i to je sve i niko ne gleda na vas kao svoju suprugu - kazao je Dmitri Smirnov.

Arhiepiskop Smirnov je nastavio da brani tezu kako u Rusiji ima miliona više udatih žena nego udatih muškaraca.

- Kako je to moguće? Pa, vrlo je prosto - muškarci čije žene kažu da su u civilnoj zajednici ne smatraju da su to njihove supruge, već je to trenutno zadovoljstvo. Jer, da ih tretiraju kao supruge, bilo bi teže da se zvanično zabeleži brak - kaže Smirnov.

 i istakla da pažnja ne bi trebalo da bude usmerena ka braku, već prema stvaranju porodice.

Čak su i neki članovi Ruske pravoslavne crkve takođe "na nož" dočekali tvrdnje arhiepiskopa. Episkop Sava izjavio je da je izjava Smirnova "uvredljiva" i "neprihvatljiva", a portparol crkve Vladimir Legojda istakao je da su reči arhiepiskopa "neuspešno provociranje (trolovanje)".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.