Žene još nisu ravnopravne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2021, 12:31

Žene još nisu ravnopravne

Srbija radi i postiže napredak, ali je potrebno još mera kako bismo dostigli punu ravnopravnost žena i muškaraca, i na tome ćemo nastaviti da radimo još efikasnije, poručila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na konferenciji Ekonomsko-ekološkog foruma OEBS.

Janković je na dvodnevnoj završnoj konferenciji Ekonomsko-ekološkog foruma OEBS o temi „Promovisanje sveobuhvatne bezbednosti, stabilnosti i održivog razvoja kroz ekonomsko osnaživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žena“ u Pragu, rekla i naglasila kako "žena treba da ostvaruje ciljeve u svim sferama života, a sve što se učini za bolji položaj žena čini se i za čitavo društvo, njegovu bezbednost, stabilnost i održivi razvoj", saopšteno je iz njene kancelarije.

Poverenica je na marginama skupa razgovarala sa predsedavajućom OEBS švedskom ministarkom spoljnih poslova Anom Lind, predsedavajućom Stalnog saveta OEBS, Ulrike Funered, predsednicom Privredne komore Malte Marizom Hereb i visokim predstavnikom OEBS za nacionalne manjine Kairatom Abrakmanovim.

Na konferenciji su govorili državni sekretari i predstavnici zemalja EU, SAD, Velike Britanije, Turske, Albanije, Azerbejdžana, Ukrajine, Belorusije i drugi, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Janković: Potrebno je još mera za dostizanje pune ravnopravnosti žena i muškaraca

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2021

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da Srbija radi i postiže napredak, ali da potrebno je još mera za dostizanje pune ravnopravnost žena i muškaraca, saopšteno je danas iz kabineta poverenice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.