Žene i Pakistan: Devojka u haljini sa kaligrafijom na arapskom jeziku spašena od rulje koja ju je optužila za bogohuljenje

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 11:06

Žene i Pakistan: Devojka u haljini sa kaligrafijom na arapskom jeziku spašena od rulje koja ju je optužila za bogohuljenje

Besna rulja u Pakistanu optužila je ženu koja je nosila haljinu ukrašenu arapskom kaligrafijom za bogohuljenje, pošto je ispis greškom zamenila za stihove iz Kurana.

Ženu je spasila policija i otpratila je na bezbedno mesto, nakon što se okupilo stotine ljudi. Ona se kasnije javno izvinila.

Na haljini je arapskim slovima odštampana reč "Halva", što na arapskom znači lep ili lepa.

Bogohuljenje je u Pakistanu kažnjivo smrću. Mnogi su pohvalili pomoćnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << načelnika policije Siedu Šeherbano Nakvi za brzu reakciju prilikom zaštite žrtve.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.