Ženama vladaju emocije

Izvor: Blic, 21.Jun.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženama vladaju emocije

Ženama se zasigurno neće svideti rezultati najnovijeg istraživanja koji pokazuju da ženama vladaju hormoni. Kako je uočeno, čak i mala količina hormona stresa kod žena izaziva emotivni vrtlog. Muškarci su, pak, na takav hormonski uticaj skoro imuni.

Stručnjaci kažu da ovo istraživanje pomaže u objašnjavanju razlika između muškaraca i žena i načina na koji oba pola kontrolišu svoje emocije. Napominju da je sada i dokazano da muškarci bolje reaguju u kriznim situacijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Veliki uticaj hormona zasigurno je i razlog što znatno više žena nego muškaraca pati od depresije i anksioznosti. Žene se teže odupiru delovanju hormona stresa.

Stručnjaci još uvek ne umeju da objasne zašto su muškarci i žene toliko različiti u emocionalnom smislu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.