Ženama iz Sigurne kuće prednost u zapošljavanju

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženama iz Sigurne kuće prednost u zapošljavanju

Predsednik Privremene uprave Beograda Siniša Mali obišao je danas žene i decu, žrtve porodičnog nasilja, koji borave u Sigurnoj kući u Beogradu.

Zlostavljanim ženama treba posao i samostalnost  

Mali je rekao da privremene gradske vlasti razmatraju mogućnost da ženama koje prođu kroz Sigurnu kuću daju prednost prilikom zapošljavanja u komunalnim preduzećima ili gradskoj upravi.

 

"Kombinacija jednogodišnje pomoći i zaposlenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << najbolji je način da ove žene nastave sa normalnim životom i ostave prošlost iza sebe. Njima ćemo pružiti i svaku drugu pomoć, i poručujemo im da će grad Beograd biti njihova Sigurna kuća", rekao je Mali.

 

Protekle godine kroz Sigurnu kuću u Beogradu prošlo je 320 žena i dece, a trenutno u njoj borave 24 žene i 25 dece.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.