Žena prvi put na čelu Interpola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena prvi put na čelu Interpola

RIM -

Francuskinja Mirej Balestrazi izabrana je danas za predsednicu Interpola kao prva žena koja će biti na čelu te međunarodne organizacije za policijsku saradnju, saopšteno je danas u Rimu.

Balestrazi (58) je do sada bila zamenica predsednika Interpola za Evropu u Izvršnom komitetu te organizacije.

U policiji je od 1975. godine, a u Francuskoj je poznata kao prva žena koja je bila na visokim položajima u policiji.

Specijalizovala se za pravosudnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policiju, pa je između ostalog vodila pravosudnu policiju Korzike u jednom od najburnijih perioda tog ostrva (1993), a od 2010. je zamenica direktora francuske pravosudne policije.

U Rimu se danas završava generalna skupština Interpola, koja je počela u ponedeljak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi put žena na čelu Interpola

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2012

Francuskinja Mirej Balestrazi izabrana je za predsednicu Interpola kao prva žena koja će biti na čelu te međunarodne organizacije za policijsku saradnju.

Nastavak na Radio 021...

Prvi put žena na čelu Interpola

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2012

Francuskinja Mirej Balestrazi izabrana je danas u Rimu za predsednika Interpola, čime je postala prva žena koja predsedava ovom međunarodnom organizacijom za policijsku saradnju, saopšteno je iz te organizacije...Mirej Balestrazi - šik policajka na čelu Interpola  ..Mirej Balestrazi (58) je do...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.