Žena iz Huareza Uglješe Šajtinca knjiga godine DKV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žena iz Huareza" Uglješe Šajtinca knjiga godine DKV

Uglješa Šajtinac je ovogodišnji dobitnik nagrade Društva književnika Vojvodine za knjigu godine, za knjigu priča "Žena iz Huareza" koja je objavljena u izdanju Arhipelaga, saopštili su danas iz te izdavačke kuće.

Žiri u sastavu Dragan Babić, Branislav Živanović i Valentina Čizmar jednoglasno je doneo odluku o nagradi za najbolju knjigu 2017. godine.

Zbirka priča "Žena iz Huareza" prirodan je nastavak romana Sasvim skromni darovi i zbirke Banatorijum i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ina proza na tematskom, poetičkom, kompozicionom i idejnom planu, ali ona intertekstualno korespondira sa celokupnim opusom Uglješe Šajtinca, sve do drame Hudersfild i romana Vok on!.

Sedam priča zbirke "Žena iz Huareza" čitaoca vode na konkretna putovanja od evropskih metropola do afričkih pustinja, ali i na imaginarne, unutrašnje avanture kojima se uviđa sposobnost mentalnog i emotivnog kapaciteta modernog čoveka.

Uglješa Šajtinac svojom novom knjigom priča održao je kvalitet svog proznog pisanja i promišljenost na obradi isečaka stvarnosti, povezujući u jasno artikulisan stav sav pozitivitet i negativitet koji se zbiva oko i unutar njegovih junaka i čitalaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.