Zemunci se bune: Kuda da prođemo?!

Izvor: Mondo, 25.Avg.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemunci se bune: Kuda da prođemo?!

Ako ste vozač a hoćete da prođete pojedinim ulicama Zemuna, onda možete da budete u problemu, jer su pojedine ulice neprohodne zbog radova. A ako probate da manevrišete, iza ugla vas čeka saobraćajna policija.

Obimni drumski radovi u Beogradu uzrokovali su i probleme u saobraćaju. Mnoge ulice su zatvorene, pa se vozači automobila snalaze kako i umeju.

Jedan od problema se pojavio u Zemunu.

MONDU su se javili čitaoci nezadovoljni što ih saobraćajna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policija kažnjava, jer se dovijaju na razne načine, najčešće kršeći propise, jer ne mogu drugačije. Ali, kada naprave prekršaj, čeka ih saobraćajna policija.

Posebno je problematična raskrsnica kod Muhara, jer iz pravca Zemuna nikako se ne možete spustiti dole ka centru. Zato vozači pribegavaju, misle oni, planu B - voziti 20-ak metara zabranjenim smerom kako bi izbili na kej, jer tuda može da se prođe.

Ali, avaj! Saobraćajna policija zna za jadac! Upravo tu su se namestili i čekaju...

Foto: MONDO/čitalac MONDA

To se dogodilo jednom našem sugrađaninu danas, koji je želeo da odbaci trudnu suprugu do bolnice na preglede, a potom da se uputi na posao. Međutim, saobraćajci su ga zaustavili zbog toga što je prošao tamo kuda se ne sme.

Nastala je prepirka, sugrađanin je pokušavao saobraćajcima da objasni da je stvarno teško pronaći prohodnu ulicu, a na njegovu stranu stali su još neki vozači, kao i prodavac iz obližnje prodavnice koji je zamerio policajcima na rigoroznosti i da bi trebalo ljudima da olakšaju život i vožnju.

Policajci su, međutim, bili neumoljivi: "Videli ste znak, gospodine".

"Ne, zaista nisam, niti je bilo obeleženo da su bilo kakvi radovi u toku", uzvratio je vozač.

Potom su mu napisali kaznu, a vozač je u zapisnik uneo primedbe, pre svega da je "pola grada zatvoreno" i da je vožnja automobila, praktično, nemoguća u datim uslovima.

Ovaj vozač, koji nam se javio, nije bio jedini kažnjeni. Još nekoliko automobila je bilo zaustavljeno, a policajci su im revnosno pisali kazne...

Foto: MONDO/čitalac MONDA

Jasno je da se saobraćajni propisi moraju poštovati i tu nema nikakvog pogovora, ali isto tako bi trebalo omogućiti lakši pristup određenim saobraćajnicama u vanrednim okolnostima kakve su sada.

Nezadovoljni vozači su u razgovoru sa policajcima ukazali na to da bi trebalo naći nekakvo rešenje, makar da se vozila u toj "kobnoj" ulici propuštaju naizmenično.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.