Zemun nagradio i dijasporu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun nagradio i dijasporu

Beogradska opština Zemun dodelila je, povodom stogodišnjice oslobođenja opštine, Povelje za građanske zasluge sa medaljom - Zaslužni građanin Zemuna za 2018.

Među laureatima su dobrotvor Aleksandar Radulović, koji godinama živi u Norveškoj i kardiolog dr Miloje Marjanović.

Radulović je od 2001. godine doneo devet velikih donacija srpskom zdravstvu, od koji je jedna otišla Zemunskoj bolnici.

- Nastavljamo sa humanitarnim radom, a plan je da pomognemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i manjim bolnicama i već je spremna još jedna pošiljka koja ide u Despotovac - rekao je Radulović.

Dr Miloje Marjanović je rekao da je plan širenje akcije pomoći na Kosovu, gde su Srbi sami sebi prepušteni, bez zdravstvene opreme i lekova, jer se ne dozvoljava da stignu do njih.

-I da nismo dobili priznanje, nastavili bismo da radimo, ali nam je drago da je neko prepoznao značaj onoga što radimo - rekao je Marjanović.

Priznanje Počasni građanin Zemuna za 2018. dodeljeno je Li Mančangu, abasadoru Kine u Srbiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.