Zemun: Posle inspekcije u školi još manje đaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun: Posle inspekcije u školi još manje đaka

Predstavnici Saveta roditelja Osnovne škole "Svetozar Miletić" poručili su danas na konferenciji za novinare da ne vide cilj jučerašnje posete Republičke prosvetne inspekcije toj školi, kao i da sa protestom nastavljaju.

Predsednica Saveta roditelja Zvezdana Čolić je ukazala da je do juče u školu dolazilo oko 50 đaka, čiji roditelji nisu protestvovali, te da je, tvrdi, poseta inspekcije uticala da ih danas bude duplo manje.

"Ako je cilj bio da se pokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da škola radi, škola ne radi, jer nema đaka, o tome odluku nije doneo Savet, već smo mi kao pojedinci odlučili da svoje dete zadržimo kod kuće", rekla je Čolić.

Ona je istakla da se roditeljima pomenute škole iz Ministarstva prosvete niko nije obratio.

Pozivaju, kaže, nadležne, kao i ministra prosvete da se uključe u slučaj kako bi deca, nakon 22 dana protesta, krenula na nastavu.

Čolić je istakla da su predlozi Saveta stopiranje rešenja inspekcijskog nadzora do odluke Upravnog suda, ponavljanje postupka tog nadzora i formiranje zajedničke komisije koja će dati predlog za rešenje.

Na pitanje novinara, do kada planiraju da budu u protestu članica pravnog tima Saveta Ana Janković Vidanov je odgovorila da odluke donose od petka do petka, u dogovoru sa roditeljima i postignutim rezultatima, a da će odluku o eventualnoj radikalizaciji protesta doneti za vikend.

Član Saveta Zoran Radovanović je ukazao da je Savet roditelja sa nastavnicima i učiteljima dogovorio da đaci prvaci krenu u školu, da produženi boravak radi, kao i da učenici osmaci od ove nedelje dolaze na pripremne časove za polaganje završnog ispita.

Kako tvrde OŠ "Svetozar Miletić" je "u vanrednoj je situaciji" od 28. avgusta kada je ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića i raspuštanju Školskog odbora.

Novoimenovani v.d. direktor nije preuzeo dužnost zbog odluke zaposlenih da podrže razrešenog direktora i Školski odbor.

Inspekcija ministarstva prosvete posetila je juče OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu s namerom da se preduzmu mere za ponovno uspostavljanje nastave.

Tim ministarstva prosvete sačinjen od tri prosvetna inspektora i dva prosvetna savetnika obišao je školu sa v.d. direktora Milošem Gačićem i utvrdio da u nižim razredima samo tri učitelja redovno drže nastavu.

Pomoćnik ministra prosvete, Bogoljub Lazarević, rekao je da je škola "Svetozar Miletić" jedinstven primer da nastavnici ne drže nastavu odlukom Saveta roditelja koji nema nadležnost da odlučuje da li će škola da radi ili ne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne damo Ljubu: Brzo na sud, ili radikalizacija

Izvor: Mondo, 22.Sep.2017

Predstavnici Saveta roditelja OŠ "Svetozar Miletić" poručili su da ih neće zaplašiti dolasci prosvetnih inspekcija, i da sa protestom nastavljaju, a možda ga i radikalizuju...Foto: Mondo/Goran Sivački..Roditelji učenika OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu predali su peticiju da bi se pred Upravnim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.