Zemljotres u Kini, 47 mrtvih

Izvor: RTS, 22.Jul.2013, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Kini, 47 mrtvih

Poginulo najmanje 47, a povređeno više od 290 ljudi, u zemljotresu jačine 6,6 stepeni Rihterove skale koji je pogodio zapad Kine. U ugrožena područja upućeni su spasioci.

Snažan zemljotres, jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio je zapad Kine. Kako javlja državna agencija Sinhua, poginulo je najmanje 47, a povređeno više od 290 ljudi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zemljotres je bio veoma jak, čak se i drveće treslo, navode očevici. Kako kažu, potres je trajao oko minut. Oko sat i po kasnije, usledio je još jedan, ali slabiji - 5,6 stepeni.

Kineski seizmološki centar saopštio je da je epicentar zemljotresa bio na 20 kilometara dubine.

Epicentar zemljotresa bio je u blizini grada Dingsi u provinciji Gansu u predelu planina, pustinje i pašjaka sa populacijom od 26 miliona, što je jedan od slabije naseljenih provincija na zapadu Kine.

Žrtava i povređenih ima u okrugu Min i drugim ruralnim južnim delovima opštine, rekao je Tang Siaoming gradonačelnik Dingsi, grada od 2,7 miliona stanovnika.

Tang je naveo da je najveća materijalna šteta počinjena u okruzima i Min i Džang, gde je na desetine kuća oštećeno i stabdevanje električnom energijom i telefonska mreža su u prekidu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 47 mrtvih u zemljotresu u Kini

Izvor: Blic, 22.Jul.2013

Najmanje 47 osoba je poginulo i 296 ih je povređeno u zemljotresu koji je jutros pogodio severozapadnu kinesku provinciju Gansu, saopštile su lokalne vlasti. Potres se osetio u većini gradova u Minsijanu, a najviše su pogođeni Meićuan i Puma, gde su urušio veliki broj kuća. Na desetine kuća...

Nastavak na Blic...

U zemljotresu u Kini poginulo najmanje 47 ljudi

Izvor: Press, 22.Jul.2013

Kineski vladin Centar za praćenje zemljotresa saopštio je da je prvi potres, sa epicentrom u provinciji Gansu, bio u 19:45 sati po lokalnom vremenu jačine 6,6 stepeni Rihtera i da je naredno drhtavanje tla bilo jačine 5,6 stepeni...Zemljotres bio plitak, što ga može učiniti razornijim, navela...

Nastavak na Press...

Zemljotres u Kini, više od 50 žrtava

Izvor: RTS, 22.Jul.2013

Poginulo najmanje 56, a povređeno više od 400 ljudi, u zemljotresu jačine 6,6 stepeni Rihterove skale koji je pogodio zapad Kine. U ugrožena područja upućeni su spasioci...Snažan zemljotres, jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio je zapad Kine. Kako javlja državna agencija Sinhua, poginulo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.