Zemljotres u Iranu

Izvor: RTS, 11.Maj.2013, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Iranu

Jedno dete poginulo, a najmanje 20 ljudi povređeno u snažnom zemljotresu jačine 6,2 stepena Rihterove skale koji je pogodio jug Irana. Nekoliko kuća je sravnjeno sa zemljom. Zemljotres jačine 6,3 stepena pogodio severnu oblast Omana.

Zemljotres, jačine 6,2 stepena Rihterove skale, pogodio je jug Irana, javila je iranska državna televizija. Snažan zemljotres i u Omanu.

Prema izveštajima iranskih medija, u potresu je poginulo jedno dete, a povređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je najmanje 20 ljudi, a kuće u nekoliko sela su oštećene.

Epicentar je bio 85 kilometera jugoistočno od grada Minaba. Zemljotres je napravio štetu u šest sela. Čak i umereni potresi opasni su u seoskoj oblasti zemlje, jer se kuće često grade od cigle.

Prošlog meseca, 37 osoba je poginulo u potresu magnitude 6,1 koji je pogodio jug zemlje. Nekih 26.000 stradalo je u potresu jačine 6,6 koji je 2003. sravnio istorijski grad Bam.

Iran leži na rasedima i u proseku pretrpi bar jedan slab potres svakog dana.

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale, pogodio je i severnu oblast Omana, u blizini grada Al Hasab, saopštio je američki Centar za geološka istraživanja.

Centar potresa bio je na dubini od oko 30 kilometara, na udaljenosti od 185 kilometara od Al Hasaba, preneo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 11 povrije]enih u potresu jačine 6,2 stepena

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2013

TEHERAN - Najmanje 11 lica povrijeđeno je, a u pet sela pričinjena je materijalna šteta u snažnom zemljotresu jačine 6,2 stepena Rihterove skale koji je jutros registrovan u južnom dijelu Irana, objavili su lokalni mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zemljotres u Iranu, poginulo dete

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2013

Snažan zemljotres, jačine 6,2 stepena Rihterove skale, pogodio je severoistočni deo Irana, saopštio je američki Centar za geološka istraživanja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.